SEO bedrijf

Maak kennis met één van de beste SEO bedrijven van Nederland

Vallen je huidige posities in Google tegen en zou je graag hoger willen staan? Dan heb je waarschijnlijk de hulp van een SEO bedrijf nodig. Bij Online SEO Specialist zijn we al zo’n 10 jaar bezig met het optimaliseren van websites om zo resultaten binnen te halen voor onze klanten. Een hoge positie in Google op relevante zoekwoorden is tegenwoordig onmisbaar voor veel bedrijven. Daarvoor heb je dus een betrouwbaar SEO bedrijf nodig waarmee je zeker kunt zijn van resultaten. Lees verder voor meer uitleg over ons en onze werkwijze.

Online SEO Specialist
Zoekwoorden onderzoek
Concurrentie analyse
Linkbuilding
Analytics

Wat is een SEO bedrijf?

Waarschijnlijk, wanneer je hier terechtgekomen bent, weet je al wel iets over Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie. Grote kans dat je via een zoekmachine direct of indirect op deze tekst bent beland. Weinig mensen vullen nog een letterlijke URL in om op een website te komen.

SEO is het optimaliseren van een website voor een hoge ranking in Google op de gewenste zoekwoorden. Dit is niet een eenmalig trucje wat uitgehaald wordt, maar een constant proces van monitoren, analyseren, aanpassen en weer opnieuw monitoren. Dit komt doordat een website beoordeeld wordt op basis van een algoritme dat constant aan verandering onderhevig is en waarbij je concurrentie ook niet stil zit. Omdat SEO vaak best lastig en vooral tijdsintensief kan zijn, besteden veel ondernemingen dit werk uit aan een SEO bedrijf.

Wat doet een SEO bedrijf?

Een SEO bedrijf bestaat meestal uit een team van marketeers en webdevelopers. Wanneer je deze twee takken van sport samenvoegt leidt dat vaak tot websites die goed in elkaar zitten en waarop goede en relevante content te vinden is. SEO bestaat namelijk in principe uit 3 verschillende onderdelen namelijk: content (wat er op je website staat), autoriteit (hoe vaak je genoemd wordt op andere websites, ook wel linkbuilding) en technische optimalisatie (denk aan zaken als laadtijd, maar ook bijvoorbeeld de opbouw van HTML en CSS). Een goed SEO bureau heeft mensen in dienst om al deze pijlers van SEO te optimaliseren voor de beste resultaten in een zoekmachine. Wanneer je een SEO bedrijf zoals Online SEO Specialist inschakelt is dit wat wij voor je gaan doen.

1. Zoekwoordenonderzoek

Een site optimaliseren voor Google zegt op zichzelf niets. Het gaat erom op welke zoekwoorden jouw website moet scoren. De beste SEO bedrijven werken hiervoor dan ook met de beste tools zoals Ahrefs, Moz en SemRush om een goed beeld te krijgen van welke zoekwoorden relevant zijn in jouw bedrijfstak en waar bijvoorbeeld veel kansen liggen. Ook hebben we aandacht voor de wat langere, meer vergezochte zoekwoorden, de zogenaamde longtail zoekwoorden. Hier wordt niet per se veel op gezocht, maar het is het laaghangend fruit. jij staat binnen no-time bovenaan in Google en deze zoekwoorden hebben vaak een hogere conversieratio waardoor jij al snel de eerste meetbare resultaten kunt boeken.

2. Strategie opstellen

Het kiezen van bepaalde zoekwoorden is onderdeel van de strategie die we met je uitstippelen. Wanneer we namelijk de relevante zoekwoorden duidelijk in beeld hebben, kunnen we analyseren waar je al eventueel op scoort en waar de sterktes en zwaktes liggen van jouw bedrijf op het gebied van SEO. Met deze gegevens in de hand stellen we samen met jou uiteindelijk een strategie op met meetbare doelstellingen, zodat je meteen duidelijk voor ogen hebt wat je van ons kunt verwachten.

3. Content maken

Waarschijnlijk ben je al bekend met het maken van SEO teksten. Je schrijft een tekst, met daarin een aantal keer het zoekwoord verwerkt. Dit is één van de werkzaamheden die je aan ons kunt uitbesteden. Onze on-page specialisten weten precies waar een SEO tekst aan moet voldoen. Ook wordt er gekeken naar het optimaliseren van de afbeeldingen, alt-teksten, meta-titel en meta-omschrijving. Alles op elke pagina wordt geoptimaliseerd voor de beste resultaten.

4. Linkbuilding

Linkbuilding is vaak iets wat er bij veel bedrijven bij in schiet. Dit is dan ook een lastige tak binnen SEO. Linkbuilding is het binnenhalen van externe links vanaf andere websites. Doordat andere websites naar jou verwijzen, krijgt jouw website meer aanzien bij het algoritme van Google. Dit vergaren van zogenaamde backlinks heet linkbuilding. Dit is niet een kwestie van overal maar linkjes laten plaatsen. Google heeft namelijk snel door wanneer je lukraak linkjes spamt. Het algoritme zal dit dan ook afstraffen. Voor zorgvuldig linkbuilden kun je dus beter een gespecialiseerd SEO bedrijf inschakelen. Zij zijn hier dagelijks mee bezig en hebben immers de contacten voor het plaatsen van kwalitatieve backlinks.

5. Rapporteren en optimaliseren

Wanneer alle content is geplaatst en de backlinks zijn vergaard is het tijd om de website te optimaliseren. Alle onnodige code wordt weggehaald en de afbeeldingen worden waar nodig gecomprimeerd. Dit zorgt ervoor dat het totale bestand dat ingeladen wordt veel kleiner is, waardoor de laadtijd veel sneller wordt. Ook checken we zaken als de beveiliging van je website. Google hecht namelijk veel waarde aan de veiligheid van haar gebruikers. Om die reden scoren snelle en veilige websites veel beter.

Wanneer alles on-page geoptimaliseerd is, gaat er voornamelijk veel tijd zitten in linkbuilding. Maar eerst is het vooral kijken naar hoe onze inspanningen zich uitbetalen op het internet. Eén van onze beloftes is dat wij meetbare resultaten boeken. Wij sturen dan ook periodieke rapportages door over de groei van de posities in zoekmachines die wij waarnemen, maar ook houden wij je op de hoogte van de inspanningen die we geleverd hebben om jouw website daar te krijgen. Zo streven wij naar een transparante samenwerking.

Waarom zou je een SEO agency inschakelen?

Wanneer je eigen inspanningen op het gebied van SEO zich niet uitbetalen, is het verleidelijk om al snel te gaan kijken naar andere vormen van marketing zoals Google Ads of Inbound Marketing. Het is echter nog niet te laat. Wij kunnen jou met een gratis SEO scan een duidelijk beeld geven van wat er aan je site mankeert en waarom jij niet de gewenste bezoekers binnenhaalt via SEO. Ook kunnen we je een stappenplan geven van wat wij allemaal aan je site kunnen verbeteren en wat dat ongeveer gaat kosten. Het inschakelen van een SEO bedrijf is vaak een investering die zich meerdere keren uitbetaalt. Wij geven je enkele redenen waarom:

Met een SEO bedrijf blijft je de concurrentie voor

Wanneer je achter blijft op de concurrentie hebben zij of veel geluk, omdat ze niet goed begrijpen wat ze doen, maar het toevallig precies is wat Google wilt, of ze doen gericht iets beter. Op zoekwoorden met veel concurrentie is het echter vaak geen kwestie van geluk meer. Daar zit vaak een hele goede strategie achter. Veel concurrenten modderen echter waarschijnlijk ook maar wat aan en zetten zo nu en dan een paar mensen op het schrijven van SEO teksten. Dit doen wij beter. Bij ons zoekwoordonderzoek nemen we ook altijd de concurrentie mee. Hoeveel autoriteit hebben zij op Google? Hoe steekt hun zoekwoordverdeling in elkaar? Hoeveel links hebben zij al? Zo krijgen wij een goed beeld van hoeveel inspanning er nodig is om jouw concurrenten voorbij te streven.

Met een SEO bedrijf blijft je site up-to-date

SEO is geen statisch iets, maar een dynamische tak van sport waarbij de regels regelmatig aangepast worden vanuit Silicon Valley. Omdat 96% van de zoekopdrachten plaatsvindt via Google hebben we het eigenlijk alleen maar over Google en niet over zoekmachines als Bing of Yahoo. Deze algoritmes komen redelijk overeen en de zoekresultaten zijn ook grotendeels hetzelfde. Deze worden echter ook regelmatig aangepast waardoor de prioriteiten iedere keer weer anders komen te liggen. Wanneer Google een update doorvoert is het vaak alle hens aan dek bij SEO bedrijven. Wij passen snel het broodnodige aan op je site waardoor jij snel een betere positie in de zoekresultaten kunt boeken terwijl de concurrentie nog lag te slapen.

SEO bedrijven beschikken over een divers team

Online SEO Specialist is niet één specialist. Wij zijn een heel team van verschillende specialisten die de handen ineen slaan om jouw website met de beste strategie te optimaliseren. Zoals eerder uitgelegd is SEO niet één trucje, maar bestaat het eigenlijk uit drie pijlers waar een diverse set aan kennis en skills voor nodig is. Daarom ben je vaak beter af bij een SEO bedrijf dan bij een ZZP’er of inhouse SEO specialist. Wij beschikken over alle benodigde specialisten om jou naar de top te brengen in de organische zoekresultaten. Van copywriters tot linkbuilding specialisten en van mensen die goed zijn met Google Ads tot WordPress SEO specialisten.

Wij hebben ons eigen linknetwerk

Een van de moeilijkste taken van SEO is het vergaren van kwalitatieve links. Sommigen kopen hun links in, maar dat kan duur zijn. Anderen ruilen links met andere ondernemers: A plaatst een link naar B en B linkt weer door naar A. Google heeft dit echter snel door tegenwoordig, waardoor je een divers linknetwerk op moet zetten met meerdere sites. Wij beschikken over diverse contacten waar we een goede linkruil mee kunnen maken. Ook hebben wij een groot assortiment aan websites met hoge autoriteit waarop wij links naar jouw site kunnen plaatsen. Zo kun je met gerust hart jouw linkbuilding uitbesteden aan ons SEO bedrijf.

Je houdt meer tijd over voor de dingen waar jij goed in bent

Vaak worden de beste resultaten geboekt wanneer iedereen doet waar hij goed in is. Waarschijnlijk ben jij als lezer van dit stuk beter in andere dingen dan SEO. Dat geeft niks, jij bent goed in de dingen waar jij wel getraind in bent. Het mooie is juist dat we elkaar zo verder kunnen helpen. Wij doen voor jou de SEO en jij hoeft alleen nog maar de nieuwe klanten binnen te halen waardoor jij je gewoon bezig kunt houden met de groei van je onderneming.

De nadelen van SEO

Hoewel er via een SEO bedrijf flinke resultaten geboekt kunnen worden is SEO ook niet zaligmakend. Wij zijn als Online SEO Specialist natuurlijk ten zeerste overtuigd van wat er allemaal met SEO bereikt kan worden, maar we zijn natuurlijk ook niet blind voor de nadelen die komen kijken bij een SEO bedrijf inschakelen. Daarom leek het ons wel zo eerlijk om ook open te zijn over de nadelen.

Ten eerste moet je niet te hoge verwachtingen hebben van SEO wanneer je snel resultaten verwacht. Dat zit zo. Je website wordt zo nu en dan bezocht door een robot van Google die de hele website door kruipt, crawlen noemen we dat. Daarom worden veel veranderingen niet meteen opgemerkt. Zo duurt het dus nog langer totdat alle nieuw vergaarde backlinks zijn opgemerkt. Daarbij kost het opzetten van een gedegen SEO-traject tijd. Daarom is het bij SEO niet gek wanneer je bedrijf pas na een paar maanden resultaten waarneemt.

Voor snelle resultaten zou je ook naar Google Ads kunnen kijken, maar ook daarvoor moet jouw site qua content en techniek in orde zijn zodat mensen op je site blijven en daadwerkelijk converteren. Daarbij stoppen de bezoekers die je via Google Ads aantrekt met binnenkomen vanaf de seconde dat je stopt met betalen terwijl de resultaten van SEO lang zichtbaar blijven en ook goed bijgehouden kunnen worden.

Ten tweede is SEO dus een terugkerende bezigheid. Het algoritme verandert en ook de concurrentie zit waarschijnlijk niet stil. Dat is dan ook de reden dat de beste SEO bedrijven blijven monitoren wat er allemaal rondom jouw website gebeurt. Dit is de reden dat men vaak een contract voor de lange termijn aangaat met een SEO bedrijf. Zo blijf je lang bovenin Google hangen en kun je dus ook blijvend rendement maken op je SEO investering.

Ten slotte is SEO vaak een tijdrovende klus. In principe is SEO, zoals je misschien al begreep, vooral gewoon een hele goede website of webshop bouwen met relevante informatie die ook nog eens op en top functioneert. Dit kost tijd en jou als ondernemer hoeven we waarschijnlijk niet te vertellen dat tijd geld is. Een SEO bedrijf inschakelen kost dan al snel een paar honderd of duizend euro per maand.

Kosten voor het inschakelen van een SEO bedrijf

Is het je al opgevallen dat SEO bedrijven zelden werken met een vaste prijs? Dat komt omdat dat praktisch onmogelijk is. Iedere website is anders en ook iedere markt is anders. Bovenaan in Google komen op grote zoekwoorden is veel moeilijker dan kleine, vaak lokale zoekwoorden. Daar zijn andere inspanningen voor nodig en daar zitten dus ook verschillende kostenplaatjes aan. Daarom vragen we jou om onderaan deze pagina de gratis SEO scan aan te vragen. Op basis van de gegevens die daaruit komen krijgen we een goed beeld van hoe je website ervoor staat, wat de relevante zoekwoorden zijn en welke inspanningen er nodig zijn om daarop te scoren. Zo kunnen wij duidelijke afspraken maken over welke posities we samen kunnen behalen en welk prijskaartje daar aan zou hangen. Dat is het eerlijke verhaal van ons SEO bedrijf!

 

Zoekwoorden onderzoek

Benieuwd naar onze service, doe de SEO scan!

SEO kan zorgen voor een ongekend rendement via het internet. Wij hebben al veel tevreden klanten geholpen met hun organische zoekresultaten. Van grote landelijke en zelfs internationale partijen tot kleine lokale MKB’ers die aan SEO doen. Wij leveren maatwerk, uitgezet door echte SEO specialisten. Ben je benieuwd naar hoe je site ervoor staat? Doe dan de gratis SEO scan. Wil je gewoon meer weten over ons SEO bedrijf? Neem dan contact met ons op!

Gratis SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten hoe je ervoorstaat.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.