Technische optimalisatie

Een technische optimalisatie wordt vaak vergeten als onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Het optimaliseren van technische onderdelen is voor velen te abstract en het nut te onduidelijk. Ons online marketing bureau biedt SEO diensten aan waarmee de indexeerbaarheid en de crawlbaarheid van een bedrijfswebsite wordt verbeterd. Dit heeft een stijging in Google’s organische zoekresultaten tot het gevolg. Hiermee is het een interessante techniek voor ieder die graag bovenaan in de zoekmachines willen staan.

De technische optimalisatie kan verder nog aangepakt worden door een SEO specialist ter bevordering van de websitestructuur en de laadsnelheid. Deze eigenschappen zijn niet alleen de moeite waard om te optimaliseren voor een hoge positie in Google, maar tevens om klanten en andere websites een prettige online belevenis te geven. Wilt u ook de technische optimalisatie van uw website laten verzorgen? Spreek dan met een SEO specialist van ons internet marketing bureau.

Zoekwoorden onderzoek

Concurrentie analyse

Linkbuilding

Analytics

Indexeren en crawlen

De technische optimalisatie is in de eerste plaats belangrijk om webpagina’s goed te laten indexeren en crawlen. Wil een site namelijk gevonden worden in een zoekmachine dan zal deze eerst opgenomen moeten worden in het zoekregister. Deze opname in de organische resultaten van een zoekmachine als Google heet de indexering. Omdat informatie op webpagina’s en de kwaliteit en relevantie ervan voortdurend veranderen zal er van tijd tot tijd opnieuw geïndexeerd worden om posities van landingspagina’s in Google te heroverwegen. Hiervoor zijn zogenaamde bots of crawlers verantwoordelijk die informatie van uw site doorspelen naar de zoekmachine. Zoekmachine optimalisatie zorgt dat dit vlekkeloos verloopt.

De SEO eigenschappen die het indexeren beïnvloeden zijn de structuur van website die het crawlen bevordert of belemmert, waarvan de sitemap een onderdeel is. Maar er zijn ook instellingen die terug te vinden zijn in de HTML van webpagina’s en zo is er het robots.txt-bestand. Er zijn dus heel wat manieren waarop een online marketing bureau met de technische optimalisatie de indexeerbaarheid en de crawlbaarheid kan verbeteren.

Optimaliseren van structuur en snelheid

Onder de technische optimalisatie valt ook het optimaliseren van de websitestructuur en de laadsnelheid. Hoe intuïtiever de navigeerbaarheid is en hoe sneller een landingspagina laadt des te beter dat is voor de positie in Google. Bovendien zorgt het voor gebruikersgemak waardoor webbezoekers langer op uw bedrijfswebsite zullen vertoeven. Als u hierover meer wilt weten kunt u contact opnemen met een specialist in SEO optimalisatie uit ons internet marketing bureau.

Neem gerust contact met ons op

Bespreek de toegevoegde waarde van SEO en de rol van ons bedrijf hierin geheel vrijblijvend met één van onze specialisten.

Gratis SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.