SEO scan

Gratis SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten hoe je ervoorstaat.

Breng de essentiële verbeterpunten van jouw website in kaart met onze SEO scan. Online SEO Specialist heeft een combinatie van diverse tools en analysemethoden (SEO check) ontwikkeld, waarmee we van A tot Z in kaart kunnen brengen hoe Google jouw website beoordeelt op essentiële SEO onderdelen, zoals techniek, content en autoriteit (linkbuilding). Zo weet je precies waar het bij de SEO van jouw website aan schort. Als klap op de vuurpijl krijg je niet alleen een SEO Scan, maar ook een handgeschreven interpretatie van onze SEO specialisten, die weten precies wat er anders moet wanneer jij hoger wil scoren in Google. Benieuwd naar hoe wij dat doen? Lees dan verder. Wil je meteen weten hoe jouw website ervoor staat. Vul dan je gegevens in!

Waarom een SEO scan?

In principe doe je een SEO scan omdat Google dat ook bij je doet. Google geeft alleen geen feedback, maar beoordeelt alleen voor zichzelf hoe relevant een bepaalde webpagina is voor een bepaald onderwerp. Dat is hoe de Search Engine Results Page (SERP) tot stand komt. Hierbij kijkt Google naar alle aspecten die bij onze SEO scan aan bod komen. Zo kunnen we dus beoordelen op welke punten je site goed scoort en vooral waar nog verbetering te behalen valt. Wij bieden een gratis SEO scan aan, die kun je hier aanvragen, maar als je daarna een nog verdere analyse wil, dan bieden we ook een premium SEO scan aan. Deze gaat net een stapje verder en komt ook met concrete aanbevelingen waarmee jij meteen je SEO verbeteren kunt.

Bij Online SEO Specialist gaat ook de gratis SEO scan al langs alle onderdelen die bij SEO komen kijken. Hierbij een greep uit wat we allemaal analyseren.

SEO scan autoriteit

Bij dit deel van de SEO scan draait het om linkbuilding. Hoeveel links heb je? Waar komen die vandaan? Is het een goede partij? Waar iedereen met steeds betere content komt en iedere serieuze partij zijn technische SEO tiptop in orde heeft, kan met linkbuilding veel verschil worden gemaakt. Daarom wordt dit dan ook steeds belangrijker. Wij beschikken over verschillende tools waarmee we jouw hele linkprofiel kunnen ophalen. Deze links beoordelen onze linkbuilding specialisten tijdens de SEO scan op autoriteit van het domein, de betrouwbaarheid van deze partij en met welke ankertekst wordt verwezen. Op basis van je linkprofiel kan ook een autoriteit score worden toegekend op basis van het linkprofiel. Wij geven een score op basis van de homepage, waarschijnlijk de pagina met de meeste links, de belangrijkste pagina’s en op basis van het hele domein. Wanneer je meer met linkbuilding zou willen doen, maar nog geen idee hebt hoe, dan kun je ook kiezen om je linkbuilding uit te besteden.

On-page analyse

Dit deel van de SEO scan gaat om wat er allemaal op je website staat. Eigenlijk horen sommige delen van de technische analyse daar ook bij, maar dit wordt vanwege de ingewikkeldheid vaak als aparte tak gezien. Dit deel draait meer om de content die je op je site hebt staan. Voor welke zoekwoorden heb je geschreven? Heb je overal de benodigde tags ingevoerd? Heb je zoekwoorden op de juiste plekken verwerkt? In principe zijn dit dingen die je met een heleboel geduld en wat webtools ook zelf kunt uitzoeken, maar veel mensen kiezen ervoor om dit te laten scannen. Wij kunnen in één oogopslag inzichtelijk maken wat er aan mankeert en dus wat jij nog moet aanpassen aan je site voor een hoge ranking. Verder kijken we bijvoorbeeld naar zoekwoorddichtheid, dubbele content en afbeeldingen.

Technische SEO scan

Het fundament van de SEO scan is de technische analyse. Hierbij wordt gekeken naar hoe je website technisch in elkaar steekt. Is een bezoek veilig? Laadt de website snel? Kan de website goed gecrawld worden door Google? Bij de premium SEO scan kijken we daarnaast ook nog naar bijvoorbeeld de URL structuur en naar codes en scripts. Wij hebben beschikking over technische SEO analyse tools als Screaming Frog en SE Ranking die ervoor zorgen dat we snel inzichtelijk kunnen krijgen waar nog verbetering mogelijk is op je site.

Gratis of premium SEO scan?

Voor een snelle analyse staan we altijd voor je klaar. Waar ontbreken zaken als headings en meta tags in de content? Zijn er quick wins te behalen met techniek? Wat is de huidige staat van je linkprofiel? Bij onze gratis SEO scan worden deze vragen beantwoord en wordt het een en ander geduid in het SEO advies. Wij lezen je site uit en voorzien je van advies. Wanneer je echter een uitgebreide analyse wil met een persoonlijk advies van één van onze SEO specialisten, dan kun je ook gaan voor de premium SEO scan. Op verzoek kunnen wij een uitgebreide analyse doen van je belangrijkste pagina’s en desnoods zelfs van je hele site. Hierbij kunnen we onze bevindingen delen, maar we kunnen je ook op weg helpen met een complete to-do lijst en als het moet werken we zelfs die hele to-do lijst voor je af. Wij zijn de Online SEO Specialist en niks is ons te gek. Als jij bovenin Google wil staan, dan regelen we dat voor je. Neem contact op voor een premium SEO scan van je website of informeer naar onze andere SEO diensten.

De SEO scan van de Online SEO Specialist

Een SEO scan van een website maken is nog steeds mensenwerk. Er bestaat geen tool waar je even een URL invoert en er rolt een heel advies uit. Daarvoor is SEO te ingewikkeld en te verschillend per branche. Wij kunnen bij de gratis SEO scan een aantal adviezen geven die op iedere website belangrijk zijn, maar voor een specifiek advies voor jouw situatie heb je toch al snel een professional nodig. Neem dus snel contact op met de Online SEO Specialist en laat vandaag nog een expert naar je website kijken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.