Open Ma - Vr 09:00-18:00

SEO Teksten

SEO teksten dankzij Online SEO Specialist.

SEO teksten kunnen gezien worden als het fundament van uw website. Content is de grootst meewegende rankingfactor van Google en op basis van alleen dit gedeelte kunt u uw website al aanzienlijk zien stijgen binnen de organische zoekresultaten van Google. Webteksten zijn een zeer belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). SEO staat voor Search Engine Optimization en is erop gericht een website te optimaliseren op het gebied van content, techniek en linkbuilding, zodat deze een hoge positie binnen de organische zoekresultaten van Google genereert op de relevante trefwoorden. Deze content wordt geschreven door een SEO tekstschrijver, ofwel copywriter. Hij weet van A tot Z hoe hij een webpagina in moet richten. Vandaar dat veel bedrijven zo’n professional inhuren om hun SEO teksten te laten schrijven.

SEO teksten laten schrijven

Een SEO tekstschrijver zorgt er voor dat uw website op de voor u relevante zoektermen gevonden wordt. Een persoon typt een combinatie van woorden in op Google. Hij is op zoek naar iets. De mate waarin uw pagina de vraag van deze bezoeker, en dus van de zoekmachines, kan beantwoorden bepaalt de uiteindelijke organische positie van deze pagina. Hij voert dit zoekmachine optimalisatie proces uit aan de hand van een aantal hoofdpunten. Voordat u een SEO tekstschrijver inhuurt, zullen wij u wat meer vertellen over hoe hij te werk gaat.

De werkwijze 

Voordat de tekst wordt ingevuld, kijkt de copywriter naar wat de zoekterm is. Hij kijkt naar de concurrentie op het zoekwoord en bepaald hoe hij zijn tekst hierop in gaat richten. Welke vraag moet hij in zijn tekst beantwoorden?

Hierbuiten is het belangrijk wanneer u SEO teksten schrijft, dat dit niet alleen voor de zoekmachine is. Het ranken op een pagina moet geen doel op zich zijn. Zoekmachine optimalisatie is slechts een manier om verkopen te genereren. De tekstschrijver bekijkt wat uw doelen voor een pagina zijn en welke actie de bezoeker moet ondernemen. Dit kan contact opnemen zijn, een dienst afnemen of een product kopen. Hier wordt de tekst vervolgens op ingericht. Kijk in de zoektocht naar een professionele tekstschrijver dus niet alleen naar zijn kwaliteiten op SEO gebied, maar ook naar zijn marketingtechnische achtergrond.

zoekwoorden onderzoek logo
concurrentie analyse conversie optimalisatie
linkbuilding logo
Analytics logo
40
Klanten
100
Websites geoptimaliseerd
0%
Gemiddelde tevredenheid
0
Jaren ervaring

Hoe ziet een SEO tekst eruit?

Een SEO tekst bestaat uit meerdere componenten. Het moet voldoen aan de zoekvraag van een bezoeker en Google heeft hier een aantal richtlijnen voor opgesteld. Hier bestaat geen absolute waarheid in, maar de mate waarin de zoekvraag wordt bepaald de uiteindelijke positie van de pagina. Als u SEO teksten door een externe partij laat schrijven, zal een professional zich over uw pagina’s ontfermen. De teksten die hij schrijft, moet onder andere aan het volgende voldoen.

De opbouw van een SEO tekst

Om een pagina te optimaliseren voor Google, moet de zoekmachine kunnen bepalen waar de pagina over gaat. Dit begint al bij de hoofdtitel van de pagina, de H1. Hier moet de zoekterm in terug komen, zodat de zoekmachine weet wat het op de pagina kan verwachten. Deze mag daarbuiten ook niet teveel woorden bevatten.

De volgende stap zijn alle andere titels op een pagina, ook wel de H2. Alhoewel het hier iets minder strikt is dan bij de hoofdtitel, moeten deze alsnog grotendeels het zoekwoord of een variatie hierop bevatten. Bij h3’s en h4’s wordt dit steeds minder belangrijk, maar het is alsnog aan te raden dit alsnog te gebruiken bij zoekmachine optimalisatie, mocht het onderwerp in het tussenkopje hier ook over gaan.

De tekst

De tekst zelf moet ook aan een aantal richtlijnen voldoen. De Google moet nogmaals kunnen bepalen waar de tekst over gaat. Het zoekwoord moet dus ook het daadwerkelijke hoofdonderwerp van de tekst zijn. Er zijn termen als keyword density (zoekwoorddichtheid), waar volgens sommige tekstschrijvers aan voldaan moet worden, maar zo lang u elk tussenkopje begint met de zoekterm in de eerste zin en eindigt met de zoekterm in de laatste zin, waarbij u hier en daar de zoekterm of varianten hierop laat terugkomen, zal u al redelijk goed zitten.

De rest van de pagina

Een pagina ontworpen volgens de zoekmachine optimalisatie richtlijnen, kan natuurlijk niet alleen uit tekst bestaan. Om de SEO tekst interactief te houden, zal deze ook moeten bestaan uit afbeeldingen video’s, infographics en andere elementen. Waar voorheen alleen een tekst voldoende was, moet een pagina nu uit meerdere componenten bestaan. Daarbuiten moet u ook refereren aan andere pagina’s binnen uw website en hier links plaatsen om echt uit te blinken.

URL

Voordat Google op uw website komt, leest deze eerst de URL. Zo ook de bezoeker. Beiden moeten uit de URL kunnen herleiden wat zij op de pagina kunnen verwachten. Daarbuiten moeten zij hun weg door de website kunnen herleiden.

Overigen

Ook buiten je website moeten de bezoeker en Google kunnen zien waar de pagina over gaat. Dit slaat op de meta description en title description. Dit is de tekst die te zien is in de zoekresultaten van Google. In de titel moet sowieso het zoekwoord voorkomen. De meta tag is daarbuiten meer gericht op de bezoeker. Waarom moet de bezoeker uw website aanklikken en wat onderscheidt u van uw concurrenten?

Door al deze punten te doorlopen, creëert u een goede SEO tekst. Als u deze teksten door een externe partij wilt laten schrijven en een SEO tekstschrijver wilt inhuren, houdt dan met een aantal zaken rekening. De teksten zijn namelijk slechts een klein gedeelte van het hele SEO proces. Alleen een echte professional kan u bij deze zaken helpen. Wij zijn een volwaardig SEO professional. Wij zullen u daarom niet alleen helpen bij de content optimalisatie, maar ook bij de achterliggende techniek en de linkbuilding.

Uw SEO teksten laten schrijven

Ons bedrijf schrijft niet alleen uw SEO teksten, maar kan uw hele website van A tot Z optimaliseren. Wij beschikken over een ruim team aan ervaren schrijvers, webdesigners, linkbuilding specialisten en andere professionals en zijn in te huren voor een breed scala aan diensten.

Wilt u meer weten over onze diensten, neem dan direct contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op

Bespreek de toegevoegde waarde van SEO en de rol van ons bedrijf hierin geheel vrijblijvend met één van onze specialisten.

    Conversie optimalisatie