Open Ma - Vr 09:00-18:00

SEO Copywriter

Meer bezoekers door een website scan van onze specialisten.

Een SEO copywriter is getraind in teksten schrijven voor het internet. Deze specialist weet van A tot Z hoe hij de content op uw website moet inrichten, voor zowel de zoekmachines als Google. Deze kunst is een cruciaal onderdeel van zoekmachine optimalisatie en is erop gericht een webtekst op de relevante zoektermen zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google te krijgen. Wanneer dit zover is, zal u een constante toestroom aan relevante bezoekers kunnen bemerken. Deze zijn daadwerkelijk op zoek naar wat u te bieden hebt. Als de copywriting vervolgens ook nog eens voor de bezoeker is geschreven, zal het conversiepercentage op uw website ook vrij hoog liggen en zal uw online omzet flink stijgen. Wel moet hierbij een kanttekening worden geplaatst: ook linkbuilding en techniek dienen aangepakt te worden. Wat kan een SEO copywriter voor uw bedrijf betekenen?

Een SEO copywriter voor uw bedrijf

SEO copywriters hebben ervaring in het schrijven van online teksten. Zij weten de content op uw website zo in te richten dat de zoekmachines deze oppakken en hoog in hun organische zoekresultaten zullen plaatsen op de voor u relevante keywords. Copywriting is slechts een klein onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO), vanwaar deze specialist samenwerkt met linkbuilding specialisten en technische specialisten die de rest van het plaatje aanpakken. Voordat uw pagina’s ranken op de juiste zoekwoorden en uw bezoekers binnen zullen stromen, moet er echter het één en ander gebeuren. Hoe gaat een SEO copywriter te werk?

zoekwoorden onderzoek logo
concurrentie analyse conversie optimalisatie
linkbuilding logo
Analytics logo
40
Klanten
100
Websites geoptimaliseerd
0%
Gemiddelde tevredenheid
0
Jaren ervaring

Werkwijze van een SEO copywriter

De zoekmachine optimalisatie specialist zal beginnen met een uitgebreid zoekwoordonderzoek. Voordat hij aan de slag gaat, is het belangrijk te weten waar consumenten binnen uw niché op zoeken. Wat is de zoekfrequentie (hoe vaak wordt er per maand op gezocht) en wat is de concurrentie hier op?

De SEO copywriting service beslaat hierna het ‘inrichten’ van de website. De professional heeft in samenspraak met u tientallen zoekwoorden uitgezocht. Als deze lukraak in de website worden geplaatst, zal het werk voor niets zijn geweest. Voordat hij aan de slag gaat, zullen er dus één of meerdere overkoepelende thema’s bedacht moeten worden. Google moet de relatie tussen de zoekwoorden kunnen begrijpen, in combinatie met de externe linkbuilding, wilt het u bovenaan plaatsen. In de volgende stap zal de copywriter alle zoektermen in de thema’s plaatsen en deze verder categoriseren.

Als dit eenmaal is gebeurt, kan de copywriting specialist eindelijk gaan beginnen met het schrijven van de teksten.

 

Invulling van de content

De tekst zelf is slechts een klein onderdeel van de gehele content op een pagina. Deze kan daarbuiten ook bestaat uit afbeeldingen, video’s en andere visuele elementen. Het belangrijkste is hierin dat Google het hoofdonderwerp – het zoekwoord – kan bepalen. Dit moet uit elk element te herleiden zijn: de Title Tag en Meta description, de headers en de tekst zelf. Echter heeft te veel van het goede ook een negatieve werking op uw ranking. Een SEO copywriter houdt een goede balans aan; hij schrijft op een natuurlijke manier in dienst van het zoekwoord, zonder hierbij de bezoeker uit het oog te verliezen.

Als er een goede balans wordt gevonden tussen het schrijven voor Google en voor de bezoeker, zal uw website zowel een goede ranking als goede conversie bemerken. Voor u zaak om op zoek te gaan naar de juiste professional of het juiste zoekmachine optimalisatie bureau hiervoor. Wij kunnen uw SEO copywriting overnemen en bieden daarbuiten een nog uitgebreider service, bestaande uit onder andere optimalisatie van de techniek en uit linkbuilding,

Onze copywriting service

Wij gaan niet alleen te werk als uw SEO copywriter. Om een goede ranking te krijgen, moet namelijk met een aantal andere punten rekening gehouden worden. Onze service betreft het totaalplaatje van zoekmachine optimalisatie; wij voeren elke activiteit uit die nodig is om uw website bovenaan in Google te krijgen. Dus ook linkbuilding en het optimaliseren van de techniek. Voordat u een samenwerking met ons bureau aangaat, zullen wij een aantal dingen duidelijk met u kortsluiten.

Heldere afspraken

Voordat wij met u in zee gaan, zullen wij heldere afspraken met u maken. Wij bespreken eerst wat uw doelen zijn en wat u verwacht van onze SEO copywriters. Voordat onze zoekmachine optimalisatie specialisten aan de slag gaan, moeten zij duidelijke orders krijgen wat u verwacht en of u nog aanvullende eisen hebt.

Eenmaal aan de slag behouden wij de korte lijnen met u en zal u een periodieke rapportage van ons ontvangen. Hierbij kunt u van te voren aangeven welke frequentie u het meest ligt. Wij gaan als professional te werk en doen er buiten onze expertise alles aan om uw visie zo duidelijk mogen naar voren te laten komen. Heeft u interesse in onze dienst als SEO copywriter, neem dan vandaag nog contact op.

Samenwerken?

Ons bedrijf gaat graag te werk als uw SEO copywriter. Wij snappen dat copywriting voor elk bedrijf weer anders is en doen er alles aan uw visie zo duidelijk mogen uit te dragen. U neemt bij ons niks af, maar gaat een samenwerking aan. Samen doen we er alles aan om uw website binnen de kortste keren bovenaan in Google te krijgen door middel van zoekmachine optimalisatie, waarbij we niet alleen content kunnen aanpakken, maar ook techniek en linkbuilding. Heeft u interesse in onze service, pak dan de telefoon en neem contact met ons op. Onze specialisten zullen u van verdere informatie voorzien en al uw vragen beantwoorden.

Heeft u interesse in onze werkwijze als SEO copywriter, neem dan direct contact op.

    Conversie optimalisatie