SEO Consultant

Hoger in Google via SEO consultancy

Wil je hoger in Google komen, maar weet je niet meer hoe? Een SEO consultancy is vaak het antwoord wanneer je meer organisch zoekverkeer op je website wilt. Wij zijn de Online SEO Specialist en wij werken met een divers team aan SEO specialisten waarmee we alle aspecten van zoekmachine optimalisatie langslopen, zodat jij altijd de hulp van de beste SEO consultancy voor je onderneming krijgt. Ook op zoek naar die second opinion die je een aantal quick wins biedt, maar die ook oog heeft voor de lange termijn? Neem dan contact op met de consultants van Online SEO Specialist.

Wat is SEO consultancy?

SEO consultancy is één van de services die SEO bureaus leveren. Door een team samen te stellen van vakmensen met expertise op verschillende aspecten van SEO krijg je uiteindelijk een online marketing machine met veel meer kennis en daadkracht dan een individu of een in-house marketeer ooit zou kunnen bieden. Dit middel is van toepassing op verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer je je eerste stappen zet op het gebied van SEO, wanneer je graag SEO advies zou willen krijgen over hoe je een campagne uitrolt of wanneer je al een stuk verder bent met SEO en je nu echt het internet wilt veroveren. In alle gevallen staat Online SEO Specialist voor je klaar.

Online SEO Specialist
Zoekwoorden onderzoek
Concurrentie analyse
Linkbuilding
Analytics

Wat doet een SEO consultant?

Ten eerste brengen we je behoeften in kaart en kijken we naar hoe je ervoor staat met je website. Een goede eerste stap om daar inzicht in te krijgen is door onze gratis SEO scan in te vullen. Wanneer wij inzichtelijk hebben gemaakt waar je staat en waar je naartoe wilt is het tijd om een actieplan op te stellen waarmee jij stappen kunt maken in Google. We pluizen je hele website door en bekijken ook je concurrentie om te zien hoeveel verder jouw site ontwikkeld moet worden om de anderen voorbij te komen. Het actieplan dat wij vervolgens voor jou schrijven omvat de 4 aspecten van SEO om zo tot een holistische aanpak te komen.

Een SEO consultant kijkt bij je onder de motorkap

De techniek van je website is het fundament voor een hoge ranking in Google. Wanneer je website niet optimaal presteert en je kunt de reden niet aanwijzen, dan zit er vaak iets verkeerd ‘onder de motorkap’, denk hierbij aan de laadsnelheid van je website of de beveiliging. Als je site niet veilig is, gaat Google haar gebruikers niet naar jou sturen en tegenwoordig klikken mensen al snel weer weg wanneer een site niet snel genoeg laadt. Daarbij kost het analyseren van een trage website Google ook gewoon heel veel tijd en rekenkracht. Voldoende reden dus om snel met de techniek achter je website aan de slag te gaan.

Wij werken onder andere met slimme webdevelopers die alle zichtbare en onzichtbare verbeterpunten in kaart kunnen brengen. Is de grootte van elke afbeelding wel geoptimaliseerd voor Google? Wat is de reactietijd van je server? Is ieder stukje code echt nodig of staat er bijvoorbeeld nog veel inline CSS in de HTML-code waardoor de site trager laadt? Wij kijken altijd naar deze aspecten tijdens ons SEO consult. Dit zijn namelijk vaak aspecten waar quick wins mee te behalen zijn. Via dit soort ingrepen kun je dus binnen afzienbare tijd al het eerste rendement waarnemen van jouw SEO consult.

Wat staat er allemaal op je website? Contentanalyse

Vervolgens zal een SEO consultant je content analyseren. Dat klinkt wellicht als het nalezen van je teksten, maar er is meer dan dat. Daarbij is het schrijven van een ‘goede’ tekst ook vaak een kwestie van smaak, van jou en van je doelgroep. Er zijn echter ook zaken waar je gewoon goed op moet letten bij het maken van je content en dat is vooral het gebruik van zoekwoorden. In je tekst, in je titel, in je tussenkoppen, maar niet teveel en wel op de juiste plekken. Daarbij is ook de hoeveelheid content van belang. Het niet kopiëren van content bijvoorbeeld en uiteindelijk wil je het liefst dat een SEO tekst natuurlijk ook nog een beetje lekker wegleest, zodat mensen niet alleen op jouw site terecht komen, maar ook daadwerkelijk overtuigd worden tot het doen van een aankoop of aanvraag. Wat je allemaal op je site zet is natuurlijk helemaal aan jou, maar vanuit SEO perspectief heeft onze consultant vaak wel een paar goede en concrete adviezen.

Off-page SEO consultancy. Heeft Google een hoge pet van je op?

Bij een SEO consult wordt ook gekeken naar de autoriteit die je website heeft opgebouwd bij Google. Dat heeft te maken met het aantal websites dat naar jouw website verwijst. Oftewel het aantal backlinks. Wij beschikken over tools om jouw complete linkprofiel in kaart te brengen. Dit wordt geanalyseerd en vervolgens wordt hier door jouw linkbuilding SEO consultant een actieplan voor gemaakt. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van websites en partners waarmee we doorverwijzingen naar jouw site kunnen verwezenlijken. Zo bouw je autoriteit op bij Google. Was dit een beetje teveel abracadabra voor je? Lees dan eens onze uitleg over linkbuilding.

Een SEO consultant brengt de online markt in kaart

Iedere markt is anders en iedereen heeft dan ook weer andere concurrenten. Een ervaren SEO consultant weet dat als geen ander. Je concurrenten online zijn vaak ook anders dan de concurrenten offline. Wij kijken naar hoe jouw site presteert in je markt. Wat hierbij vooral belangrijk is, is op welke zoekwoorden gezocht wordt en waar dus ook op moet worden ingezet. Een goede SEO consultant heeft oog voor waar de kansen liggen. Waar liggen de snelle resultaten voor het grijpen en voor welke zoekwoorden moet een uitgebreider langetermijnplan worden uitgewerkt om uiteindelijk je doelen te behalen?

Onze SEO consultants hebben oog voor jouw wensen en weten wat realistisch is op welke termijn. Zo kunnen we je het eerlijke verhaal vertellen over jouw kansen en benodigde inspanningen op het gebied van SEO.

Ervaar ook de voordelen van SEO consultancy

Een SEO consultant analyseert, adviseert en maakt een plan van aanpak om je SEO te verbeteren. Door iemand in te schakelen die een expert is op het gebied van de werking van zoekmachines bouw je al snel een voorsprong op de concurrenten die alles op eigen houtje doen. Deze voorsprong is voor veel ondernemers vaak goud waard blijkt. Dat zit zo:

SEO is ‘gratis’

In principe kost SEO je alleen de inspanning die je erin steekt. Wanneer je veel tijd hebt en weinig budget dan kun je dus een groot verschil maken via SEO. Een SEO consultant kan je snel een concrete to-do lijst geven die jij kan uitvoeren om de grote jongens af te troeven. Langdurige diensten van een SEO consultancy zijn natuurlijk niet gratis, maar het rendement is vaak gigantisch wanneer je ook echt iets met een consult doet. Daarbij kun je ook kiezen voor SEO uitbesteden. Ook dit is vaak goede investering met een enorm rendement.

SEO is duurzaam

SEO is vaak niet iets waarvan je bijzonder snel resultaten kunt verwachten. Het vergt namelijk het bouwen van een goede website die op alle aspecten is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Je moet dus technisch goed zijn, relevante en interessante content op je site hebben en het liefst refereren veel sites ook nog eens naar je. Wanneer je echter eenmaal een goede site hebt, ben je vaak niet meer weg te slaan uit de bovenste resultaten van Google. SEO consultancy is dan ook vooral een langetermijninvestering waarbij je met een geode SEO strategie heel ver kunt komen. Wanneer je daarnaast ook snel resultaten wil zien is Google Ads vaak een goede optie. Nadeel is uiteraard dat je geen resultaten meer boekt wanneer je stopt met adverteren. Daarom zetten veel mensen liever in op SEO.

SEO is meetbaar

Zit jij al op Google Search Console? Hiermee kun je een schat aan informatie ophalen over wat er al goed gaat op je site. Hoeveel bezoekers heb je? Hoe lang blijven die? Via welke zoektermen komen ze binnen. Alles krijg je via Google. Daarnaast beschikken wij over tools als Ahrefs en Majestic waarmee we jouw positie in de markt in kaart kunnen brengen en een goede inschatting kunnen maken van de groei die je nog kunt maken en welk rendement daarbij hoort. Zo weet je dus wat je kunt verwachten van de opbrengsten van je SEO consultancy.

Een SEO consultant die ook oog heeft voor conversie

Meer bezoekers op je website is leuk, maar onze SEO consultants kijken net even een stapje verder. Een specialist weet zelf ook wel dat SEO optimalisatie niet zaligmakend is wanneer je bezoekers uiteindelijk niet overgehaald worden om een aankoop te doen of een offerte aan te vragen. Dat is dan ook de reden dat je in ons team niet alleen SEO specialisten vindt, maar ook conversiespecialisten en UX-designers. Deze mensen weten precies wat er wel werkt en wat niet wanneer het aankomt op het bouwen en ontwerpen van een website die daadwerkelijk omzet binnenhaalt. Op dit gebied kunnen we je adviseren, maar als ervaren online marketing bureau kunnen we dit deel natuurlijk ook helemaal uit handen nemen. Neem dus snel contact op!

Ga bij SEO consultancy voor een bureau

SEO is een relatief grote markt met veel aanbieders. De verwachting is ook nog eens dat dit aantal nog veel groter gaat worden. Genoeg SEO consultants om uit te kiezen dus. Maar welke kies je? Veel freelancers bieden zich tegenwoordig ook al aan als freelance SEO specialist. Hier zitten zeker een paar hele goede specialisten tussen, maar vaak zijn zij maar écht goed in één of twee aspecten. Voor een holistische aanpak heb je dus een SEO consultant nodig met meer kennis dan een freelancer. Dat is alleen vaak meer kennis dan in een mensenbrein past. Daarom verdelen wij specialistische kennis over meerder SEO specialisten. Zo heeft ieder zijn eigen straatje waar diegene alles vanaf weet. Wil je dus SEO consultancy die echt de diepte in gaat en waarmee je dus écht verder gaat? Kies dan voor een bureau als de Online SEO Specialist.

Wanneer boek je resultaten met SEO?

SEO is dus een langetermijninvestering. Een eerlijke SEO consultant zal dat dan ook altijd eerlijk aangeven. De crawlbot van Google bezoekt je website maar eens in de zoveel tijd waardoor niet iedere verandering meteen wordt opgemerkt. Naast het opmerken door Google duurt het vaak ook gewoon even om het hele plan van aanpak van de SEO consultant uit te voeren. Wat we eigenlijk dus willen zeggen is dat je niet te snel resultaten moet verwachten. Het is niet gek wanneer je pas na een maand of 3 echt resultaten gaat waarnemen en op moeilijke zoekwoorden kan dit nog veel langer duren. Het goede nieuws is wel dat je dus ook niet heel snel weer weg te slaan bent uit de hoogste regionen van Google. De tijdspanne waarin je resultaten mag verwachten is natuurlijk afhankelijk van de doelen die je stelt en hoe ver je van je doelen verwijderd bent. Onze SEO consultants zullen je altijd een goed beeld kunnen geven van op welke termijn je welke doelen kunt bereiken op het gebied van SEO.

Ook een keer sparren met onze SEO consultant?

Onze SEO consultants staan altijd voor je klaar. Of je nu alleen wat snelle adviezen nodig hebt over techniek of linkbuilding of wanneer je hele site en markt geanalyseerd moet worden. Uiteraard zijn wij als SEO bureau ook bereid om al je SEO inspanningen uit handen te nemen. Ben je benieuwd naar wat wij allemaal voor je kunnen betekenen. Tijdens een SEO consult kunnen we je een goed beeld geven van wat we allemaal voor je kunnen doen en welk kostenplaatje daarbij komt kijken.

SEO consultancy door de Online SEO Specialist

Voor een goed en eerlijk SEO consult ga je dus naar de Online SEO Specialist. Met ons brede team kunnen wij een holistische aanpak bieden voor vergaande SEO inspanningen, maar natuurlijk kunnen we je als kleine ondernemer ook op weg helpen met de basics. Wij staan voor je klaar voor een digitaal consult, maar ondanks dat we heten, en ben je van harte welkom bij Online SEO Specialist voor een kop koffie bij op kantoor. Wil je dus een SEO consult? Vul dan snel de SEO scan in zodat we snel een beeld hebben van jouw situatie en dan zien we elkaar snel voor een SEO consult!

Gratis SEO scan

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten hoe je ervoorstaat.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.